Exile Thermal Imaging

Speciaal voor Flexo drukkerijen hebben wij de Exile Tech LiberatorXE Thermische filmbelichter in het programma.

Deze belichter print direct op warmte gevoelige film en de film hoeft niet meer ontwikkeld te worden. Geen chemicaliën, geen toners, niets anders dan een kant en klare matte film komt uit deze machine.
De Liberator XE wordt met een Professionele Harlequin Rip geleverd. FM Rasters voor wie hier in geïnteresserd is en Media saving om de film zo efficiënt mogelijk te vullen met beeld.

De matte polyester film haalt een densiteit van 4 of hoger wat ruim voldoende is om flexoplaten te kunnen belichten.

De Exile Tech Liberator is beschikbaar in de breedten 18" met 46,35 cm brede film, 28" met 72,4 cm brede film,
36" met 91,44 cm brede film, 42" met 106,68 cm brede film en 54"met 137,16 cm brede film.

Liberator

Exile Liberator XE:

Een hogere afdrukresolutie en nauwkeurigheid (CLR) worden geboden door de Liberator XE. De Liberator is leverbaar op 18” (45 cm), 28” (71 cm), 36” (91 cm), 42” (106 cm) en 54” (136 cm) en heeft een resolutie van 1200x1200 dpi, waardoor tot een rasterfijnheid van 30 lijnen/cm uitstekende resultaten worden behaald. De afdruksnelheid bedraagt bij 1200 dpi 9 cm/minuut. Multi Level Pulsing (MLP) maakt het mogelijk om een punt in grootte te kunnen variëren en zodoende de optische resolutie verder te verhogen. De Liberator maakt gebruik van Harlequin RIP software V 9.0

Kwaliteit:

De thermische film is speciaal ontwikkeld voor gebruik als filmpositief/negatief. Dit houdt onder meer in dat de film een stabiele (dikkere), warmte- en krasvaste polyester drager heeft met een hoge transparantie (Dmin UV 0.06). Na plaatselijke verhitting door de afdrukkop blijft er een kleine zwarte punt in de film achter. Deze punt kenmerkt zich door een zéér scherpe randtekening en hoge UV-densiteit (Dmax UV 4+). Deze kenmerken zijn voor een optimale sjabloon belichting van met name de lichte en donkere partijen van vitaal belang. Ondanks het thermische afdrukproces blijft deze film vlak zonder te vervormen.

Het unieke elektronisch gecontroleerd transportmechanisme (CLR - closed loop registration) in combinatie met de reeds genoemde hoge film stabiliteit staan garant voor een ongeëvenaarde registratie nauwkeurigheid van 0.01%, ofwel 0.05 mm op 50 centimeter lengte. Dit betekent dat er zich in de praktijk nauwelijks problemen zullen voordoen, die te wijten zijn aan pasverschillen ten gevolge van het transportsysteem.

Thermische film:

De Thermische film heeft een dikke drager (0,125 mm), waardoor ze tijdens het gebruik minder snel kan worden beschadigd. De houdbaarheid van de film is langer dan 2 jaar in daglicht en 20 jaar in een donker en koel archief. De thermische film wordt geleverd op rollen van tenminste 60 meter, welke direct in de printer geplaatst kunnen worden.

Milieuvriendelijk:

Het proces is geheel chemieloos, zonder ontwikkelaar of zwartmaker, zonder donkere kamer of verbruiksartikelen als toners of inkten, anders dan de thermische film. Bovengenoemde, samen met de wetenschap dat de thermische film gewoon met het normale bedrijfsafval kan worden afgevoerd, geeft aan dat met de inzet van de Exile filmprinter een milieu ontlastende oplossing geboden wordt.

Alle printers zijn, op het schoonhouden van het interieur, de thermische afdrukkop en het half jaarlijks verschonen van de luchtfilters na, onderhoudsarm.

Economisch:

Met de ingebruikname van een Exile digitale filmprinter is een kostenbesparende in-house film productie realiteit geworden. Naast de bijkomende voordelen, kan de relatief lage investering binnen afzienbare tijd worden terugverdiend.

Stuur ons een bestand voor proeffilms, wij komen hier dan z.s.m. bij U op terug!